Dit is de beste tijd voor tuinmeubelen

Geplaatst op 06-06-2022

In de winter kopen we meestal buitenmeubels. Dit jaar is het anders. Hiervoor kunnen we ons nu laten inspireren door een rijk aanbod.

Klein en fijn, past overal

Corona heeft veel verkocht, waardoor ook het tuinmeubelseizoen, dat belangrijk is voor meubelzaken, als sneeuw voor de zon is verdwenen. Dit seizoen begint normaal gesproken met de Giardina tuinbouwbeurs begin maart. De eerste ligstoelen, buiten eettafels en loungegroepen voor op het terras worden bij slecht weer meestal voor de deur van de meubelzaken in de buitenlucht te koop aangeboden. Het verlangen naar de paar maanden of weken waarin we het leven naar buiten kunnen verplaatsen is zo groot. Want zomer betekent voor de meeste vakanties in het dagelijks leven, barbecueën met vrienden en wonen in de tuin, op het terras of op het balkon. En de meubels worden steeds eleganter, huiselijker en hebben steeds vaker een hoge designstandaard.

Dit geldt ook voor de kleine meubelen. De kleine bistrotafel met vierkant tafelblad en twee stoelen uit het Belleville-assortiment van Ronan en Erwin Bouloullec voor Vitra worden hier in hun allerbeste vorm gepresenteerd. Ze passen ook overal, zelfs op het kleine balkon. Ze harmoniëren ook met de architectuur en, belangrijker nog, met het meubilair in het appartement. Want vaak worden in het moderne leven de buiten- en binnenruimtes gecombineerd.

Excursie naar Sorrento

Ja, de reislust is dit jaar bijzonder sterk. Wanneer iets onbereikbaar is, wordt het nog wenselijker. Dus hoe langer de lockdown duurde, hoe meer we het kabbelen van de golven hoorden; we roken de geur van kruiden en pasta en hoorden de krekels luider en luider zingen. Een kleine huistherapie tegen reislust is Italiaans design op het terras. Het lichte, welgevormde programma Agave van Ethimo werd gefotografeerd in Sorrento en brengt ontspannen en stijlvol Italianità in huis.

Ga lekker buiten zitten

Iedereen heeft het, die ene favoriete plek waar je graag leest, luistert naar de fluitende vogels en je ziel laat bungelen. Maar vaak ontbreekt het favoriete meubelstuk. De Fat Sofa fauteuil van Patricia Urquiola voor B&B Italia biedt precies zo'n plek. Het combineert comfort, natuurlijkheid en schoonheid van vorm op een nobele Italiaanse manier.

Welgevormd en kleurrijk

Buiten houdt of durft men andere kleuren aan dan in het appartement. Het kan helderder, helderder en gelukkiger zijn. Daartoe laat de meubelfabrikant hedendaagse objecten dansen rond een grote houten tafel met prachtige stoelen in alle kleuren.

Mexico voor de deur

De meubelzaak Pfister brengt je een heel eind, namelijk naar Mexico, met zijn buitenideeën. Dit omvat niet alleen rotan fauteuils, gekleurde kussens en zijmeubels, maar ook veel harmonieuze accessoires die ervoor zorgen dat je van je buitenruimte een vakantieparadijs wilt maken. Het huis biedt, zoals velen nu, bijzonder royale kortingen op de "uitgestelde" tuinmeubelcollectie.